Sådan bliver du selvstændig bogholder

Drømmer du om en tilværelse som selvstændig bogholder? En hverdag hvor du selv kan strukturere din virksomhed, og hvor du kan gøre en forskel for andre selvstændige ved at hjælpe dem med økonomien? Ved du ikke, hvordan du skal gribe det an, så læs med her!

Hvad er din baggrund?

Først og fremmest skal du finde ud af, om du behøver mere uddannelse, end du har nu. Har du ikke den store erfaring med bogføring på professionelt niveau, bør du tage nogle kursus. Du kan for eksempel tage et regnskabskursus, hvor du samtidig får et certifikat, du kan vise frem til potentielle kunder. Det er altid godt at have nogle papirer, der kan backe ens kompetencer op. Har du allerede flere års erfaring med bogføring, så vil din erfaring kunne hjælpe dig, og det er måske ikke sikkert, at du behøver at studere yderlige. Det kan du altid bygge på løbende. Så længe du føler dig tryg ved at sidde med andres økonomi og ikke laver fejl. Fejl kan nemlig blive dyre for dine kunder.

Hvordan skal jeg få kunder?

Der hvor de fleste knækker nakken som selvstændige bogholdere, er når det kommer til at skaffe kunder og få noget omsætning. Visionen kan være god, men telefonen ringer altså ikke af sig selv. Derfor skal du selv ud aktivt at skaffe kunder. Det kan du gøre på flere forskellige måder.

Du bør overveje muligheden for at arbejde med online markedsføring, da det er en stor kilde til leads. Lav en hjemmeside hvor potentielle kunder kan kontakte dig. Arbejd efter at ligge godt i Google, så du løbende får flere besøgende og kan holde et godt flow. Har du et godt budget, kan du promovere din hjemmeside på forskellige platforme, hvor du betaler for at få en god placering. Det kan både være i søgemaskiner eller på sociale medier.

En anden god kilde til kunder er gennem dit netværk. Kender du mange personer med egen virksomhed, kan det være en god indgangsvinkel. Får du et par i land, og samtidig leverer tilfredsstillende og mere til, vil de med al sandsynlighed anbefale dig til andre. Sådan kan snebolden begynde at rulle.

En sidste måde at skaffe kunder er ved at tilmelde dig 3-tilbudsportaler, som denne. Her kan du købe klippekort og løbende byde ind på de opgaver, som du finder relevante og rentable at udføre. Der findes et par stykker af denne slags portaler herhjemme, og mange bogholdere har haft succes med at skaffe kunder den vej igennem.

Det gode ved at være bogholder er, at du vil holde dine kunder længe, og derfor kan du også betale relativt meget for en kunde.

Vi håber, at denne guide har givet dig blod på tanden til at starte ud som selvstændig bogholder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *